Verhalen


NIEUW : De kleine walvis, ook wel de kleine strandjutter
Geïnspireerd op het boek van Benji Davies, het prentenboek van 2017 tijdens de Nationale Voorleesdagen. Het gaat over het jongetje Boy dat samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje op het strand woont.

Ridder Alfons en de drie gevaarlijke opdrachten
Prinses Rosalinde is weer eens omgetoverd door de stoute heks Kierewiet. Ridder Alfons kan haar redden door drie gevaarlijke opdrachten uit te voeren.

Snelle Speer en de roze aap
Indiaantje Snelle Speer krijgt geschiedenisles van haar vader, opperhoofd Wijze Bizon. Hij vertelt haar het verhaal van de roze aap maar omdat zij hem niet geloofd, moet ze voor straf op zoek naar een wandschildering in de geheime grot.

Hoera, we hebben er een geitje bij!
Mik gaat naar de kinderboerderij op kraamvisite bij het kleine geitje. Er is een alleen een probleem: het geitje heeft zich verstopt! En dat is niet zo maar... Het is niet pluis op de kinderenboerderij. Alle dieren zijn in de war na het eten van de beschuiten met muisjes! De koe zegt tok en de kip zegt boe! Oei, wat nu? Hoe gaat Mik dat oplossen?

Zeegezichtje en de zoektocht naar mevrouw Oester
Zeemeermin Zeegezichtje heeft de wijze raad van mevrouw Oester nodig. Mevrouw Oester is de vraagbaak voor de zeemeerminnen en ze geeft met haar parel licht in de donkere zee.

Noortje en Oepsie het ruimtewezen
Noortje speelt in het bos en ontmoet daar het kleine ruimtewezentje Oepsie. Hij is per ongeluk op onze planeet aarde terecht gekomen en wil heel graag naar huis, naar de planeet Floeps waar zijn beste vriend Woepsie woont. Zou het hen lukken?

Feetje en de verdwenen kleuren
Feetje, de kleurenfee, woont in het regenboogpaleis. Ze is dol op kleuren en kan eigenlijk niet zonder. Op een dag komt heks Kierewiet op bezoek met een magische kleurentoverbal. Ze maakt Feetje wijs dat ze daar nog meer kleuren mee kan toveren.

Help, een Gruffalo?!
De kleine muis loopt door het bos en komt allemaal dieren tegen die hem graag zouden willen opeten... Hoe lost muis dit op?

Michael wil een superheld zijn
Michael houdt van superhelden: Spiderman en Mega Toby. Nadat hij weer de zoveelste film op tv heeft gezien, wil hij nog maar één ding… ook een megaheld worden.

Karel Konijn is op zoek naar een huisje
Karel Konijn is op zoek naar een eigen huisje. Hij ziet vier deurtjes in de grond en belt overal aan. Maar de muis, de haas, de mol en de vos hebben geen plek voor Karel.

Boer Boris gaat naar zee (en maakt heel wat mee!)
Boer Boris heeft een dagje vrij en gaat met zijn koffer en al zijn dieren een dagje naar het strand. Daar vindt hij op het strand een fles met een brief van een zeemeermin. Hij gaat haar opzoeken, maar moet wel enorm oppassen voor een enge haai!!!

MAM, over hoeveel nachtjes ben ik jarig?
Noortje is dol op jarig zijn maar het duur nog wel 100 nachtjes voordat het zover is... In geduldig afwachten is Noortje niet zo goed, maar wel in creatieve oplossingen verzinnen! Als alles goed gaat, viert Noortje haar verjaardag vandaag en niet over 100 nachtjes!

Roodkapje en de stoute tovenaar Barreboos
De moeder van roodkapje is ziek. Roodkapje gaat naar het bos om bloemen te plukken voor haar moeder.

Puck en het circus Hatsiekiedee
Puck wil dolgraag naar het circus maar heeft geen geld om een entreekaartje te kopen. Ze heeft een slim idee: de goochelaar van het circus is ziek en Puck biedt zich aan om te goochelen.

Ballerina, volg je hart!
Juliette, een Franse ballerina, krijgt les van Madame Boursin. Ze vindt er niets meer aan om te dansen omdat haar lerares zo streng is. Huilend zit ze in het park.

Sint en Piet en de gestolen cadeautjes
Het is weer bijna 5 december en Sinterklaas komt weer naar Nederland met zijn Pieten.

Hoe Sam een topvoetballer werd... met quiz!
Sam wil heel graag net zo goed leren voetballen als Michael, de topscoorder van de club. Michael doet niet zo aardig tegen Sam die steeds aan het oefenen is maar er nog niet zo veel van bakt.

Noortje en de reismachine
Noortje zit zich een beetje te vervelen thuis. Op tv ziet ze prachtige programma's over andere landen. Ze is best nieuwsgierig naar het buitenland. Met de nieuwe uitvinding van haar vader, die een slimme professor is, gaat ze stiekem op reis!

Hoe Karel Konijn een Paashaas werd
Karel Konijn houdt van Pasen. Hij wil eieren schilderen en verstoppen. Eigenlijk wil hij nog veel meer: hij wil Paashaas worden. Hij gaat op cursus bij de Paashaas.

Wie heeft wat waar gestolen? (bovenbouw)
Speciaal voor de iets oudere kinderen van 6 t/m 10 jaar.
Barones van Parelstein geeft een gekostumeerd feest en tijdens het feest wordt er iets gestolen. Het is aan de kinderen om uit te zoeken wie het heeft gedaan!

Koning Leo en de gestolen kroon
Het is Koningsdag en koning Leo is jarig. Hij wil zich extra mooi maken voor deze bijzondere dag en is op zoek naar zijn speciale kroon.

De Kerstman die niet meer naar huis kon
De kerst is voorbij en de Kerstman wil graag terug naar huis, naar de Noordpool. Maar stoute boef Grijpgraag steelt rendier Rudolf want hij heeft zin in sneeuwballen gooien en skiën.

Hoe overleef ik... de schoolkeuze (groep 7-8)
Speciaal voor groep 7 en 8 is dit verhaal geschreven. Het gaat over de keuze voor een middelbare school en over verliefd zijn en natuurlijk over moeders die zich overal mee bemoeien.